15/09/2021 - 951 деца тръгнаха на училище в общината, първият звънец би за 72-ма първолаци
951 деца тръгнаха на училище в общината, първият звънец би за 72-ма първолаци

951 деца тръгнаха на училище в Община Полски Тръмбеш тази учебна година. Първолаците са общо 72-ма в трите учебни заведения.
В СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш първокласниците са 47 деца в две паралелки, в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в с. Раданово те са 15 хлапета и в ОУ „Васил Левски” в село Петко Каравелово са 10 деца.
В СУ „Цанко Церковски„ в общинския център всички ученици са 743 деца, в Раданово – 115 деца и в основното училище в Петко Каравелово децата са 93.

30/08/2021 - Кметът Георги Чакъров даде своята награда на „Полските щурчета” на даровита незряща певица
Кметът Георги Чакъров даде своята награда на „Полските щурчета” на даровита незряща певица

Кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров връчи своята награда от националния конкурс за забавна песен „Полските щурчета” на даровита незряща певица /на снимката/. 17 –годишната Кристиана Кирилова спечели сърцето на градоначалника със своята песен „Очакване да съмне”. По време на връчването на галаконцерта в неделя вечерта на сцената на конкурса в центъра на града кметът с вълнение обяви,че е избрал това момиче заради таланта и, който пък се дължи на корените с общината. Оказа се, че бащата на Криси е от Климентово, а баба и дълги години е била председател на пенсионерския клуб. Наградата на кмета е морална и е диплом за участие в именития конкурс, който се проведе за шести път по егидата на председателя на едноименното сдружение Веселин Маринов и създател на музикалния фестивал.
Кристиана Кирилова се състезава в четвърта възрастова група, където получи осмо място. В същата група участва и Румяна Христова от Полски Тръмбеш, която се класира на 15-то място. Освен нея за участие в конкурса от общината се бяха записали още три момичета, но заради проблем с гласа в последния момент, те отпаднаха от надпреварата. Иначе на подиума Любомира Кирилова, Марисвет Тодорова и Калина Колева.
Над 90 деца от цялата страна участваха в тазгодишното издание на конкурса за млади изпълнители на забавна песен въпреки пандемията и мерките в държавата. Заради Ковид-19 сега наградените бяха обявени на сцената на открито в неделя преди обяд вместо в Историческия музей, както бе планирано.
Професионалното и изключително прецизно жури с председател Етиен Леви и членове Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки, определи много трудно носителите на Гран При и първите места в четирите възрастови групи. Благодарение на спонсорството на местни фирми от общината, носителите на Гран При освен статуетката на Иван Кулински, получиха и по 500 лева парична награда. Най-малкият участник бе само на 5 г. Даная Запрянова обаче получи Гран При в първа възрастова група. С първа, втора и трета награда в същата възрастова група си тръгнаха Дария Стефанова от Русе, Анастасия Банкова от София и Ема Атанасова също от София.
Гран При във втора възрастова група получи 12-годишната Мария Чолакова от Асеновград. Бриана Петрова от Варна взе първа награда, Кристиян Менев от Велико Търново бе удостоен с втора,  третото място си разделиха Ивайла Иванова от Варна и Магдалена Георгиева от Русе.
В трета възрастова група Гран При бе връчена на 13-годишния Крум Крумов от Петрич, който също спечели много овации и от публиката. В тази група журито връчи по две втори и две трети награди. Второто място си поделиха Алекс Карабоев от Горна Оряховица и Десислава Василева от Русе, а третото Вилияна Иванова от Свищов и Далия Ковачева от Габрово.
В четвъртата група с най-големите участници талантливите млади изпълнители също затрудниха журито. Тук Гран При получи 17 –годишната Гала Ботева от Севлиево. Елена Николаева но 16 г. от Казанлък взе първата награда, второто място бе за Александра Златева от Разград и Веселина Няголова от Русе, а третото за Кристина Тодорова, също от Русе.
Носителите на различните отличия, получиха своите награди от различни културни деятели от общината, представители на спонсорите и естествено от създателя на щурчетата Веселин Маринов. Конкурсът завърши с изпълнение на химна на „Полските щурчета”, в което се включиха всички наградени млади изпълнители / на снимката/.
Националното елитно музикално събитие с участници от Бургас до Плевен и от Русе до Петрич, както се изрази Светослав Лобошки, бе съпроводено и с два концерта на звезди от родната естрада. В първия ден – петък, пяха Мариана Попова и квартет „Белканто”, а в събота вечер гости и жители на общината бяха изненадани от песните на Панайот Панайотов.

АВТОР: Н. Сукова

24/08/2021 - Сготвиха два казана булгур на „Празника на царевицата” в Страхилово
Сготвиха два казана булгур на „Празника на царевицата” в Страхилово

С два казана булгур по стародавна страхиловска рецепта гостиха участниците на „Празника на царевицата”. Зърното бе подарено от местния земеделски производител Г. Семов. Празникът се проведе за четвърта поредна година и е посветен на основната култура, която се произвежда в този край – царевицата. В събитието участваха състави от цялата община и от Габрово. Танцьори, певци и музиканти огласяха центъра на селото през целия съботен ден благодарение на инициативата на местното читалище „Просвета 1898”. Сред изненадите на празника бе отличното представяне на Султана Станчева и Тинчо Лазаров, при НЧ "Изгрев - 1900"от Павел и изпълнението на малката Мария Въртикъщникова от Иванча, поясни още секретарят на читалището в Страхилово М. Минчева. Тя допълни, че амбицията на домакините е този празник да се превърне в дълголетна традиция, за да може чрез песен, танци или ритуал да се пази българският дух.

АВТОР: Н. Сукова

07/07/2021 - 30 деца тренират плуване на спортния комплекс „Добри Динев”
30 деца тренират плуване на спортния комплекс „Добри Динев”

30 деца ще тренират плуване до 28 юли програма „Синьо лято” на спортния комплекс „Добри Динев” в Полски Тръмбеш под ръководството на треньора и главен спасител Марин Маринов. Освен това той съвсем наскоро взе диплома за учител по физическо възпитание от ВТУ.  Програмата е съвместна с БЧК -  Велико Търново и се провежда за четвърта година за хлапета на възраст от 6 до 14 г. В нея децата се учат да плуват, как да се предпазят от удавяне,  как могат да помогнат на давещ се с подръчни материали. След завършване на курса всички деца получават грамоти.

АВТОР: Н. Сукова

Въведи кода:
ФОРМА ЗА КОНТАКТИ:
Click for new image
АДРЕС:
Полски Тръмбеш, 5180
ул."Черно море" №4
Централа: 06141/41-41, 41-42
Факс: 06141/69-54
E-mail: obshtina_pt@abv.bg
placeholder
Всички права запазени! © 2018 Община П. Тръмбеш
 
Официален интернет сайт
Подаване на сигнал за корупция
Свържете се с нас
ОБЩИНА Полски Тръмбеш
Приемственост и традиции
Отпечатай страницата